image001

FiBoLu (fietsers die boulen en lunchen)

Alweer 6 jaar verzamelen zich in de maanden april t/m september op de vrijdagochtend een aantal enthousiaste lede en introducees bij het clubgebouw voor een gezamenlijke fietstocht naar een boulesbaan in de wijde omtrek van Zoetermeer. De tocht van zo'n 40 kilometer wordt onderweg even onderbroken voor een kopje koffie, en op de baan worden daarna twee partijtjes gespeeld. Een gezamenlijke lunch in een uitspanning is het volgende onderdeel van het programma. Daarna volgt de terugtocht, die opvallend vaak langs een ijszaak voert.

Bij de fietstochten gaat het vooral om de gezelligheid en het actief buiten bezig zijn. We houden wel een kleine competitie met een dagkampioen. Aan het eind van het seizoen wordt bepaald wie de FiBoLu speler van het jaar zal zijn.

We verzamelen om 9:45 uur en om 10:00 uur exact geeft Els het vertreksein.

 

Naar aanleiding van wat er besproken is in de bijeenkomst van 7 april 2017 hebben we de volgende spelregels vastgesteld (aanvullingen en verbeteringen welkom):

  1. Richting aangeven;
  2. Bij veel verkeer achter elkaar fietsen;
  3. Aangeven gevaar op het fietspad/smalle weg door middel van roepen, zoals voor, tegen, achter, wachten, paaltjes, auto's, enz. Zorg ervoor dat iedereen het hoort;
  4. Praten en Breien, dus altijd de weg en het verkeer in de gaten houden;
  5. We zijn gebruikers van de openbare weg en daar houden we ons aan de verkeersregels;
  6. Opletten of de groep niet uit elkaar valt;
  7. Advies is - helm dragen (90 procent van de verwondingen bij fietsongevallen zijn hoofdwonden);
  8. Neem mee - plakspullen, binnenband, regenkleding, extra truitje, flesje water, fruitreepje o.i.d., zonnebrand en medicijnen;
  9. Tenminste één van de fietsers heeft wat gereedschap bij zich;
  10. Één van de fietsers rijdt achteraan als bezemfiets.