De eerste tocht op 6 april ging naar Delft. We ontvingen van Peter Visarius het volgende verslag:

Op 4 april kreeg ik een appje van Leon Terol met de mededeling dat vrijdag 6 april om 9.45 uur het verzamelen was bij de jbc ivm “FiBoLu”. Voor mij de eerste kennismaking met het fenomeen fietsen, jeu de boulen, lunchen en vooral gezelligheid met de overige deelnemers.

Het was die ochtend nog vrij fris en eenmaal aangekomen bij de vereniging begroette ik de overige deelnemers, Diny Noyens, Anneke van Graafland, Elly Toet, Mary Sjerp, Hans de Jong, Jan van Rooij en Leon Terol. Gezamenlijk fietsten we richting Delft met een koffiestop onderweg bij het landelijk gelegen café Du Midi in Delfgauw.

Na een korte break voor koffie, thee etc. zijn we doorgefietst naar het parkje aan de Vaandelstraat in Delft. Voor de overige deelnemers een bekend terrein met dit verschil dat de gemeente sinds de laatste keer een dikke grindlaag bovenop de bestaande laag had aangebracht.

Op deze goed gevulde grindbak zijn twee partijen gespeeld met uiteindelijk Diny als dagwinner.

Na wat radijsjes en stukjes banaan (rare combinatie!) van Jan te hebben verorberd, weer op de fiets richting het verderop gelegen restaurant Het Rieten Dak.

De zon scheen inmiddels volop maar er was ook een stevige wind komen opzetten. Met z’n allen neergestreken op het terras van dit restaurant voor een welverdiende lunch. Behalve de vlotte bediening, het heerlijke eten en nog wat (alcoholische) versnaperingen, is nog vermeldenswaard een stevige rukwind die ons en iedereen op het terras verraste. Een teken om weer huiswaarts te keren.

Na te hebben betaald was het dan zover. De laatste kilometers terug, met van tijd tot tijd een stevige tegenwind. Voor Jan en Leon die zonder trapondersteuning fietsten, nog een behoorlijke uitdaging. Uiteindelijk is een ieder veilig thuis aangekomen.

Terugkijkend; was het een leuke, sportieve en vooral gezellige dag die ik anderen zeker kan aanbevelen.

Peter Visarius

 

Aanvullende gegevens