Mon Plaisir... De naam geeft meteen al het vakantieplezier dat we allemaal wel in La Belle France hebben meegemaakt. Zittend op een terrasje achter een glas pastis, uitkijkend op het kale trapveldje onder de bomen, waar een aantal jongere en oudere Fransen een simpellijkend spel met stalen ballen aan het spelen zijn. Een tafereel dat heel fraai is afgebeeld op het schilderij dat in onze nieuwe speelhal - of boulodrôme - aan de achterwand hangt.

We beleven allemaal ons plezier aan het spelen van Petanque, beter bekend als Jeu de Boules. Niet alleen aan het eigen spel, als je de boule zo mooi bij het kleine houten butje weet neer te leggen, of eenzelfde boule van de tegenspeler met een hard geluid weet weg te ketsen, maar ook aan het samen spelen en het samenzijn in de 'kantine' of op het terras van onze club - Jeu de Boulesclub Zoetermeer!

En dat gevoel gaat verder. Je voelt het bij de vrijwilligers die vele uren hebben besteed aan het afbouwen van het kaal opgeleverde nieuwe gebouw, bij de mensen die op de achtergrond veel tijd besteden aan het organiseren van het reilen en zeilen van de club, de kantine, alle zaken rond de competities waaraan we meedoen, de toernooien die we spelen, het schoonhouden van het gebouw, het bijhouden van de wedstijdbanen, en nog meer.

En dan niet te vergeten het plezier dat de redactie beleeft aan het telkens weer uitbrengen van een nieuw clubblad. En om Ruud en mijzelf ook maar te noemen, het plezier dat wij hebben aan het up to date houden en verbeteren van onze website.

Misschien moeten we Mon Plaisir toch maar vervangen door Notre Plaisir?

Hans de Jong
webmaster 

Persbericht

Het Zoetermeers notariskantoor JUST Notarissen gaat met Jeu de Boulesclub Zoetermeer een verbintenis aan voor drie jaar. Hiermee heeft JBC Zoetermeer, in haar jubileumjaar (40), in JUST Notarissen een solide partner gevonden. JBC Zoetermeer gaat in 2019 in een nieuw......

De eerste digitale nieuwsbrief "Mon Plaisir" van 2019 is via e-mail naar alle leden gestuurd, maar u kunt u 'm ook hier lezen.

Alle clubbladen vanaf 2012 zijn op de website te vinden via de menukeuze <Mon Plaisir><Clubbladen>.

Heel veel plezier met het lezen van weer een mooi exemplaar.
Het bestuur wenst u allen morgen bij de opening een fijne dag.

Met Vriendelijke Groeten,

Annemiek de Vos
Voorzitter JBC Zoetermeer

Wij zijn erg blij dat u op onze vraag om mee te helpen een mooi boek uit te geven heeft gereageerd. Het is wel jammer dat tot nu toe niet meer dan 20% van de clubs interesse hebben getoond. Er zijn verenigingen die 1 boek willen hebben, maar ook clubs die voor 24 boeken garant willen staan. Het......

De Algemene Leden Vergadering wordt op maandag 25 maart 2019 in ons clubgebouw gehouden. Aanvang 19.30 uur.

Namens het bestuur
Theo van der Tak

Verkeerde boule meegenomen? Boules gevonden? Zoek op deze lijst de eigenaar! Staan uw (nieuwe) boules niet op de lijst? Geef de kenmerken door aan Theo van der Tak, of geef de wijzingen online door.