Nieuws

Op donderdag 6 september 2018 vindt onze jaarlijkse uitwisseling met Folatre plaats, dit jaar in Pijnacker. Inschrijven kan als triplet, na contact en overleg met Folatre is het niet meer nodig om tripletten te vormen met minimaal 1 speler met een C-licentie. Dus alle tripletten zijn welkom. Als individuele speler inschrijven kan ook, dan helpen wij om het triplet compleet te krijgen.

De uitwisseling begint om 19.30 uur in Pijnacker. Er zullen die avond 3 wedstrijden gepeeld worden en er zijn geen kosten verbonden aan deze uitwisseling.

Hopelijk willen/kunnen er nog een aantal mensen meespelen, dan kunnen we deze altijd gezellige uitwisseling door laten gaan.
Alvast bedankt.

Met Vriendelijke Groeten
Namens het bestuur
Annemiek de Vos
Voorzitter

De vierde digitale nieuwsbrief "Mon Plaisir" is op de website te vinden onder Publicaties. Hij is ook via e-mail aan alle leden gezonden.

Veel plezier met lezen!

Anne Martine en Henk Reesink hebben een nieuw boek samengesteld over Jeu de Boules, met veel informatie over de geschiedenis van Jeu de Boules en de variant die wij spelen - Petanque. Zie ook deze flyer. Dit boek is zeker zo mooi als het vorige boek "Jeu de Boules, een document voor de liefhebber" dat in 2002 verscheen. 

Voor leden en bekenden: wilt u in het bezit komen van dit bijzondere boek, schrijf dan een e-mail aan de voorzitter van JBC Zoetermeer. 

22 Deelnemers lieten zich niet door de regen tegenhouden

Petje af voor degenen, die ondanks dat er regen was voorspeld, acte de présence gaven. Erica Terpstra, die een keer bij een van onze evenementen aanwezig was, zou zeggen ‘jullie zijn kanjers!’ Ik kan het volgende zeggen: in ons jubileumjaar (40) hebben jullie voor een record gezorgd. Nog nooit hadden we zoveel inschrijvingen, 33! Het schrijft nu al geschiedenis. Daarbij aangetekend dat een aantal niet kan op de donderdagavond. Daar hebben we iets op gevonden.

Wanneer straks de binnenhal bespeelbaar is, worden de belangstellenden uitgenodigd mee te doen op de trainingsavonden, dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur. Deze mogelijkheid is er ook voor onze gehele groep en voor onze leden. We houden jullie daarvan op de hoogte. Ook willen we kwijt, dat ondanks de regen die maar bleef doorspetteren, jullie inzet er ook vanaf spetterde. Wij troffen een hele fijne groep aan om mee te werken. Middels deze Introductienieuwsbrief, die na iedere speelavond verschijnt, houden wij contact met de groep. Vragen van jullie kant verzamelt Frans en hij geeft antwoord in de volgende Introductienieuwsbrief.

Beste leden,

Inmiddels zijn we alweer in augustus beland en hebben we tot nu toe een fantastische zomer gehad. We hebben het enorm getroffen met het weer en hebben op de club heel veel kunnen boulen met veel gezelligheid in een prachtige campingambiance.

De meesten van jullie zijn op 29 juni 2018 getuige geweest van het slaan van de eerste (laatste) heipaal door wethouder Ter Laak en ons jongste lid Jip de Vos. Daarmee was de start van de bouw van ons nieuwe Boulodrome een feit. Heel fijn dat er zoveel leden aanwezig waren om dit heugelijk feit met elkaar te vieren. Iedereen heeft in de maanden daarna kunnen zien hoe de bouw vordert en dat er een mooie fundering ligt voor ons nieuwe Boulodrome. De fundering is aan het uitharden in de vakantieperiode. Door vertraging in de levering van de staalconstructie zal er pas op maandag 3 september worden begonnen met de opbouw van de hal. De opbouw zal ongeveer 3-4 weken in beslag nemen. Als het mogelijk is zal de aannemer leden toestaan om binnen in de hal aan het werk te gaan met elektra/keuken/toilet enz. Bezit je goede kluscapaciteiten of andere vaardigheden die kunnen helpen bij de opbouw laat dit dan aan ons of nieuwbouw projectgroep leider Gerard Langeree weten. Deze vertraging heeft wel als gevolg dat de wedstrijden van de wintercompetitie niet thuis gespeeld kunnen worden. Wij zijn bezig met het zoeken naar een oplossing voor dit probleem. Er volgen spannende weken en dan gaan we eindelijk echt zien welke vormen ons nieuwe Boulodrome krijgt.

Aanvullende gegevens